Patiëntenzorg

Afdeling: Kliniek (opname)


De kliniek (afdeling B5 en de acute opname afdeling) is bedoeld voor patienten die enige nachten in het ziekenhuis moeten verblijven, bijvoorbeeld voor observatie of een behandeling.

Opname
Betrokkenheid en persoonlijke aandacht staan centraal in de kliniek. Een opname begint daarom altijd met een intakegesprek. De arts-assistent MDL en de verpleegkundige nemen rustig de tijd om met u de ziektestatus te bespreken, om door te nemen hoe uw verblijf eruit komt te zien en om antwoord te geven op uw vragen. Zulke contactmomenten vinden wij zeer belangrijk en vinden zeer geregeld plaats tijdens uw verblijf; zo wordt er dagelijks een visite-ronde gemaakt waarbij de zaalarts langs komt om uw situatie te bespreken. Ook bij ontslag uit het ziekenhuis wordt u door de arts-assistent en de MDL-arts in een eindgesprek op de hoogte gebracht van de bevindingen bij deze opname, de nazorg, het behandelplan, en krijgt u een overzicht van uw geneesmiddelengebruik. Uw huisarts wordt middels een brief eveneens geinformeerd. Opmerkingen ten aanzien van uw verblijf en onze zorg horen we graag.

Bezoek
Het brengen van een bezoek aan onze afdeling is mogelijk tijdens bezoekuren. De bezoekuren vinden dagelijks plaats tussen 15.00 en 20.00 uur.

Contact kliniek
-Telefoon:043-387 4520 & 043-387 65 20 
-Route: Vanaf de receptie in de serrehal loopt u richting MECC. Dan gaat u met de trap/lift omhoog naar de vijfde verdieping, waar u de afdeling B5 vindt.